• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis ir lazdyno riešutais
Autorius: Mama.lt
2009-09-11

Jums reikės:
kiaušinių (4 vienetai)
kriaušės (4 vienetai)
miltų (300 gramų)
kapotų lazdynų riešutų (200 gramų)
cukraus (300 gramų)
sviesto (250 gramų)
juodojo šokolado (150 gramų)
kepimo miltelių (20 gramų)
vanilinio cukraus (10 gramų)
cinamono (8 gramai)


Paruošimas:
Pirmiausiai reikia ant mažos ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Viską gerai maišyti tol, kol bus vientisa masė. Tuomet dubenėlį palikite, kad atvėstų, o tuo metu išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišykite. Galiausiai supilkite jau pravėsusį sviesto bei šokolado mišinį, sudėkite sukapotus lazdyno riešutus. Tada imkite kepimo skardą, ją ištepkite sviestu ir užpilkite pusę turimos tešlos, suberkite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, o ant viršaus supilkite likusią masę. Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip penkiasdešimt minučių. Priešingu atveju, pyragas bus kietas. Ištraukę pyragą iš orkaitės, galite apibarstyti spalvotais pabarstukais, cukraus pudra ar riešutais. Skanaus !




 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus