Sotus pyragas su grybais
2011-03-10

Balsas.lt nuotr.
Pyragas, kuris Jums patiks ne tik šiltas, bet ir šaltas.
Jums reikės:
1 skiltelė česnako
čiobreliai
200 gr dešros arba lašinukų
Druska ir pipirai
320 gr grietinės
3 kiaušiniai
400 gr miltų
250 gr sviesto
Svogūnas
200 gr virtų grybų
1 skiltelė česnako
čiobreliai
200 gr dešros arba lašinukų
Druska ir pipirai
320 gr grietinės
3 kiaušiniai
400 gr miltų
250 gr sviesto
Svogūnas
200 gr virtų grybų
Paruošimas:
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine 200 g, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą.
Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartus su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Jei naudosim pievagrybius, tai jų virti nereikia.
Dešrą arba šoninę supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai dešra apskrus, versti ją į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.
Komentarai Siųsti draugui