• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Tobulas varškės pyragas  3 
Autorius: Mama.lt
2009-12-31

Jums reikės:
kiaušinių (2 vienetas)
kondensuoto pieno (su cukrumi) (1 indelis)
cukraus (250 gramai)
grietinė arba jogurtas (3 šaukštai)
kakavos (50 gramai)
miltų (250 gramai)
sviesto (200 gramai)
vanilinio cukraus (1 arbatinis šaukštelis)
varškės (pertrintos) (400 gramai)


Paruošimas:

Orkaitę įkaitinameiki 180?C. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)
 




Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus