• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Traški vištiena
Autorius: Mama.lt
2011-02-26

Jums reikės:
aliejus
druska, pipiriukai
kiaušiniai (3 vienetai)
krakmolas (2 šaukštai)
mažoji cukinija (1 vienetas)
medaus (1 šaukštas)
morkos (3 vienetai)
ryžiai (400 gramų)
sojos (0 gabalėliai)
Vištienos filė (700 gramų)
 
Paruošimas:
Vištienos file nuplauname ir supjaustome juostelėmis apibarstome druskyte, pipiriukais, kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynio, gerai išplakame iki putų ir įdedame 2 valgomus šaukštus krakmolo palengva išmaišome. Ryžius dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir išverdame. Kol verda ryžiai, pradedame kepti vištienos file, juostelę pamirkome baltymuose ir įkaitintą gerai keptuvėje aliejų dedame viena po kitos juosteles taip iškepame visą file. Kitoje keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, suberiame česnaką supjaustytą ir truputį apkepame, suberiame juostelėmis supjaustytas morkas pakepame pamaišant apie 7 min. tada sudedame juostelėmis supjaustytą cukiniją dar pakepame 5-7 min. įpilame sojos (man kuo daugiau tuo skaniau) įdedame šaukštą medaus, išmaišome . Viskas paruošta dedame ratu ryžius, į viduriuką daržoves ir ant viršaus traškius vištienos gabaliukus.
 
 
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus