• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Trupininis varškės pyragas  2 
Autorius: Mama.lt
2009-09-17



Jums reikės:
vanilinio cukraus (1 pakelis)
aukščiausios rūšies miltų (530 gramų)
35 proc. riebumo grietinės (3 šaukštai)
kiaušinių trynių (4 vienetai)
konjako (4 šaukštai)
riebios varškės (750 gramų)
manų kruopų (4 šaukštai)
sviesto (200 gramų)
kepimo miltelių (1 pakelis)
kiaušinių baltymai (6 vienetai)
malti graikiniai riešutai (300 gramų)
cukraus (350 gramų)


Paruošimas:
Įdarui skirtus maltus graikinius riešutus suberkite į dubenį ir sumaišykite su konjaku (gali būti ir koks kitas stiprusis gėrimas) bei 100 g cukraus.
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Trečdalį padėkite atšalti valandai, likusia išklokite skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 100 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę. Ant paruoštos tešlos sluoksnio išdėkite graikinių riešutų masės sluoksnį, o ant jo iškrėskite varškės įdarą ir išlyginkite. Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltų ir šiek tiek cukraus, sutarkuokite ant įdaro. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos (nes sudubs ar suskils).  
Skanaus!
 





Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus