• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Vasariškai gaivus vaisinis tortas
Autorius: mama.lt
2010-08-22

mama.lt
Greitas, didelis ir skanus, nors ir neišvaizdus. Dar gaivus, saldus. Prie kavos, arbatos. Užteks tikrai 10 smagurių. Kepti nereikia!
 
Jums reikės:
Didelių biskvitinių lapų (2 pakuotės)
1 indelis konservuotų persikų
5 kiviai
10 didelių šaldytų braškių (vasarą galima – šviežių)
2 indeliai jogurto (bet kokio, bet geriausia kivių ir braškių skonio – kad neišsiderintų torto skonis)
2 saldūs varškės sūreliai
Bruknės bei bruknių su kriaušėmis uogienės (arba kitokių, bet tirštų)
2 pakeliai grietinėlės
1 citrina
Kokoso drožlės    
 
Paruošimas
 
Citriną išspaudžiame į išplaktą iki putų grietinėlę. Jos prireiks pertepant biskvitinius lapus, o paskui ir torčiuko šonus nubaltinant. Biskvitinius lapus pertepame tuo, ką turime: persikais, viena uogiene, kita (galima naudoti ir kitas uogienes - svarbiausia, kad jos nebūtų labai skystos), sūreliu (pridedant išplaktos grietinėlės, nes sūrelis gali būti sausokas), jogurtais, plonai supjaustytais persikais. Ant vieno lapo galima išdėlioti sutrintas šaldytas braškes ir kivius. Kiekvienas sausesnis lapas apšlakstomas skysčiu, esančiu konservuotuose persikuose. Jeigu lapas tepamas jogurtu arba skysta uogiene, šlakstyti nereikia. Vieną lapą reikia tepti skystesniu sluoksniu, kitą – tirštesniu. Taip sluoksniuojant, “užauginamas” tortas. Tada jis nubaltinamas plakta grietinėle, nubarstomas spalvotomis arba baltomis kokoso drožlėmis ir papuošiamas kiviais, braškėmis, persikais. Paruošimas užtruks apie valandą. Tada dedamas nakčiai į šaldytuvą, o ryte… Skanaus!
 
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus