• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Velykinis keksas
Autorius: mama.lt
2011-04-15

mama.lt
Jums reikės:
Apelsinas (1 vienetas)
Cukraus pudra (1 sauja)
Cukrus (100 gramai)
Druska (0.5 arbatinis šaukštelis)
Kiaušinis (1 vienetas)
Mielės (sausos) (5 gramai)
Migdolai (30 gramai)
Miltai (300 gramai)
Pabarstai papuošimui (1 pakelis)
Pienas (150 mililitrai)
Razinos (75 gramai)
Sviestas (140 gramai)
 
Paruošimas:
Velykiniai patiekalai Velykinis keksas   1. Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir valandą palaikyti šiltoje vietoje.   2. Apelsiną nulupti, išspausti sultis.   3. Į likusius miltus įberti druską, cukrų, įtarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį, įpilti apelsinų sultis ir raugą. Užminkyti tešlą ir palikti dar valandai.   4. Razinas išplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikti. Sudėti jas į tešlą, įberti tarkuotas apelsino žieveles ir dar kartą išminkyti.   5. Migdolus perlieti verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikti, tada nulupti, susmulkinti ir įmaišyti į tešlą.   6. Kepimo formą apšlakstyti vandeniu ir sudėti į formą tešlą ir dar 20-25 minutėms palikti. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C ir kepti keksą 45 minutes.   7. Kai iškeps, išimti iš orkaitės, truputį ataušinti, papuošti cukraus pudra ir pabarstukais.
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus