• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Velykinis sūris  1 
Autorius: Mama.lt
2009-03-27

Jums reikės:

2 kg varškės
2 tryniai
300 g sviesto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė plaktos grietinėlės
vanilinis cukrus

Gaminimas:

Varškė ištrinama per sietelį (šiuolaikinėmis technologijomis - virtuviniu kombainu). Sviestas išsukamas su tryniais ir cukrumi, vaniliniu cukrumi (čia taip pat galima pasidarbuoti su virtuviniu kombainu).

Tuomet atsargiai sumaišoma varškė ir išsuktas sviestas. Gerai viską ištrynus, sudedama plakta grietinėlė, išmaišoma ir dedama į formą.

Forma gali būti išklota sviestiniu popieriumi. Ant viršaus uždėti lentelę su svariu daiktu. Toks sūris laikomas šaltoje vietoje, tik prieš tiekiant išimamas ir dedamas ant lėkštės.

Rekomenduojama prislėgti ir palaikyti bent vieną dieną.





Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus