• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Žalios salotos su kepta mocarela
Autorius: Mama.lt
2012-07-12

Mama.lt
Paruošimas:

Į lėkštes sudėkite suplėšytus salotų lapus, griežinėliais pjaustytą porą, skiltelėmis pjaustytus pomidorus; Pasigaminkite padažą: padažui skirtus produktus sumaišykite, paragaukite, ar skonis teisingai subalansuotas - turėtų būti rūgštokas, saldokas, aitrokas, tačiau tuo pačiu ir švelnus :) Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, supjaustykite cukiniją maždaug 0,8 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į alyvuogių aliejumi pateptą skardą ir kepkite orkaitėje 10-15 min. Supjaustykite mocarelą 1 cm. storio griežinėliais, apvoliokite plaktame kiaušinyje, džiuvėsėliuose, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Ant lėkštėje sudėliotų daržovių dėkite karštus cukinijos gabalėlius, keptą mocarelą, įdėkite po keletą pusiau perpjautų vynuogių, salotas apšlakstykite (negailėkite) padažu.

Jums reikės:

citrinos sultys; apelsino sultys; alyvuogių aliejaus; Dižono (arba kitokių švelnių prancūziškų) garstyčių; medaus (galima pakeisti ruduoju cukrumi); druskos; šviežiai maltų pipirų mišinio. 
alyvuogių aliejaus kepimui 
cukinijos 
druskos 
kiaušinio 
maltų džiuvesėlių 
mocarelos rutuliukų 
pipirų 
pomidorų 
poro stiebo 
vynuogių 
žaliųjų salotų lapų (Viskas priklauso nuo porcijos dydžio:)


Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Dovanos Krikštynoms...
Eli.lt Testai
 
  Eli.lt forumas
 
  Dovanos Krikštynoms...  
 
 
  Naujausi kremai.  
 
 
  Plaukuciu atgaivinimas  
 
 
  Suknelės  
 
 
  Poilsis Palangoje