• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Žiemos skanumynas
Autorius: RAMA
2010-12-02

RAMA
Kalėdos jau ne už kalnų. Pats metas pradėti kaupti pačius geriausius receptus ir per didžiąsias metų šventes nustebinti gimines bei artimuosius.
 
Jums reikės:
cukraus (pagrindui) (110 gramų)
datulių be kauliukų (100 gramų)
kiaušiniai (2 vienetai)
miltų (pagrindui) (300 gramų)
pasirinktų džiovintų vaisių (150 gramų)
paskrudintų lazdyno riešutų (100 gramų)
Rama margarino kepiniams (įdarui) (40 gramų)
Rama margarino kepiniams (pagrindui) (240 gramų)
rudojo cukraus (300 gramų)
šviesaus sirupo, klevų sirupo arba medaus (160 mililitrų)
vanilinio cukraus (1 arbatinis šaukštelis)
 
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudajį cukrų suplakite į vientisą masę. Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.  
 
  

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus