• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Pirmą kartą istorijoje kava paruošta 20,000 pėdų aukštyje

Autorius: Neringa Čergelytė
2011-08-29 17:30:00

Pirmą kartą istorijoje kava paruošta 20,000 pėdų aukštyje
Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 25 d., 7 val. ryto Vilniaus aerodromo skrydžių valdymo centras užfiksavo oro balioną, pakilusį į daugiau nei 20,000 pėdų (6,3 km) aukštį, kuriame buvo ruošiama kava. Tai pirmas toks bandymas ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio mastu.

 

„Daugeliui žmonių rytinis kavos puodelis yra mažas, bet svarbus kasdienis ritualas. Todėl kilo idėja šį momentą padaryti dar ypatingesnį ir pasimėgauti šviežiai paruošta kava rekordiniame aukštyje“, - pasakojo vienas iš rekordo idėjos autorių „Coffee Inn“ bendrasavininkas Nidas Kiuberis.


Komandą, be Nido Kiuberio, sudarė kavos tiekėjas „Kavos bankas“ vadovas Gražvydas Vilčinskas bei pilotas UAB „Oro Balionai“ vadovas, jau žinomas rekordininkas Vytautas Samarinas.


Anot skrydžio vadovo V. Samarino tik iš pirmo žvilgsnio kava debesyse atrodo idiliška romantika. „Iš tiesų, tai pakankamai ekstremalus išbandymas. 20,000 pėdų aukštyje oro balionas skrieja 60 km/val vėjo greičiu, kvėpuoti be deguonies aparato tampa nebeįmanoma, organizmą veikia ir beveik dvigubai sumažėjęs oro slėgis. Tokiame aukštyje oro temperatūra – kaip gūdžią žiemą – minus 20-25 laipsniai Celsijaus, todėl kilome profesionaliais, nuo šalčio apsaugančiais slidininko kostiumais. Buvo imtasi specialių priemonių, kad rekordinis skrydis būtų maksimaliai saugus“, - pasakojo pilotas V. Samarinas.


„Toks kavos rekordas be profesionalų pagalbos nebūtų buvęs įmanomas. Jam buvome ruošiami kelias savaites: nuo eksperimentinių skrydžių, specialių dietų iki kelias valandas trunkančios deguonies terapijos“, - įspūdžiais dalinosi N. Kiuberis.


„Coffee Inn“ kava oro balione buvo ruošiama specialiu „Aeropress“ aparatu, kuomet mechaniškai slegiamas oras stumia karštą vandenį per filtrą. Toks būdas, dar mažai pažįstamas Lietuvoje, tačiau itin mėgstamas užsienio kavos gurmanų. Prieš pat skrydį kava buvo šviežiai skrudinama ir čia pat vietoje malama.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas



Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus