• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Martynas Norkus, klinikos vadovas
Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas
Martynas Norkus, klinikos vadovas
Chirurgijos srityje dirba dešimt metų, pastaruosius šešerius atlieka operacijas „Estetinės chirurgijos centre“ ir yra šios klinikos vadovas. Pirmojo Lietuvos istorijoje plataus vadovėlio apie plastinę ir atkuriamąją chirurgiją bendraautoris. Stažavosi JAV, Prancūzijoje, Olandijoje, Suomijoje, Ispanijoje.

„Estetinės chirurgijos centras“

Jaukioje kamerinės aplinkos klinikoje dirba aukščiausios kvalifikacijos grožio ir plastinės chirurgijos specialistai. Čia dirbančių chirurgų bendras darbo stažas plastinėje, estetinėje ir rekonstrukcinėje chirurgijoje siekia beveik 40 metų.

Kaune įsikūrusiame „Estetinės chirurgijos centre“ atliekamos krūtų didinimo, mažinimo ar pakėlimo, pilvo bei vokų plastikos, riebalų nusiurbimo, nosies korekcijos ir kitos estetinės operacijos bei nechirurginės grožio procedūros. Taip pat daromos knarkimo gydymo, ortopedijos–traumatologijos, urologijos, kraujagyslių chirurgijos, akušerijos–ginekologijos, vaikų chirurgijos operacijos.

Jos atliekamos erdvioje ir moderniai įrengtoje operacinėje, aprūpintoje šiuolaikiška įranga.

Mūsų šiltas ir profesionalus personalas visada Jūsų laukia „Estetinės chirurgijos centre“.

Daugiau informacijos: www.plastinechirurgija.lt

Laura
Po antro gimdymo krūtinė "dingo", ji buvo maža, o dabar dar sumažėjo. Vaikelį maitinau 9,5 mėn. Kiek kainuotų padidinti krūtinę ir ar su implantais galima maitinti kūdikį?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Gerb., Laura,
Krūtų didinimas implantais yra gana dažna operacija. Ją rekomenduojama atlikti ne anksčiau nei po 6 mėnesių nuo vaikelio maitinimo krūtimi nutraukimo. Vienus metus po operacijos nerekomenduojama pastoti. Operacijos kaina nurodyta mūsų klinikos svetainėje.
Laura
Vaikystėje kritau ant nosies ir lūžo pertvarėlė. Šiaip nosis platoka, sunkoka kvėpuoti, kiek tokia operacija truktų, kokia kaina ir kiek tektų gulėt ligoninėj po operacijos. Dėkui.
Martynas Norkus, klinikos vadovas Gerb., Laura,
Nosies operacijos yra gana sudėtingos. Jeigu Jūs norite tik nosies pertvaros operacijos, ji yra mažesnės apimties. Jeigu norite kartu ir nosies formos korekcijos, tai ji yra gerokai didesnės apimties ir sveikimas užtrunka ilgiau. Po operacijos paprastai pacientai praleidžia klinikoje vieną parą. Šių operacijų kainos nurodytos klinikos svetainėje.
indra
Laba diena, prieš mėnesį atlikta krūtų didinimo operacija. Buvo A dydis, dabar C (dėti 295 apvalūs implantai po raumeniu), ūgis 161, svoris 47 kg. Ar po mėnesio juos galima išimti, ar oda neliks nukarusi? Nes jaučiuosi negerai. Ačiū už atsakymą!
Martynas Norkus, klinikos vadovas Laba diena, p.Indra,
Krūtų implantus, žinoma, galima išimti. Tačiau tai neturėtų būti ūmus sprendimas. Prie padidėjusių krūtų (įdėjus implantus), reikia priprasti. Tai užtrunka kelis mėnesius laiko. Po šio laikotarpio, paprastai moterys apsipranta ir lieka netgi labai patenkintos savo nauja išvaizda.
Išėmus krūtų implantus, lieka laisvų, jau išsitempusių audinių. Tačiau jauname amžiuje šie audiniai yra linkę susitraukti, atgaunant buvusią formą.
Labai svarbu, kad viską aptartumėte su Jus operavusiu gydytoju. Prieš imantis kažkokių svarbesnių veiksmų, dar kelis kartus stipriai pagalvokite.
Ieva
Sveiki, mano nosis labai didelė. Jeigu atsiųsčiau jums nuotrauką, gal galėtumėte pasakyti, kiek kainuotų nosies mažinimo operacija?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Laba diena, p.Ieva,
Jei Jūs atsiųstumėte nuotraukas (iš priekio, šonų ir apačios), žinoma mums būtų lengviau spręsti operacijos trukmės, apimties ir kainos klausimus. Dažniausiai nosies formos problema yra ne tik jos dydis. Svarbu atkreipti dėmesį į nosies ilgį, nosies galiuko būklę, nosies pertvaros padėtį.
Tad jeigu Jūs atsiųstumėte mums savo nuotraukas, mes galėtume Jums preliminariai nurodyti operacijos kainą.
Jurga
Sveiki, norėčiau paklausti, kiek kainuoja krūtų implantų keitimas?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Laba diena, p.Jurga,
Operacijos trukmė ir apimtis iš esmės nedaug keičiasi nuo pirminio krūtų didinimo implantais, todėl kaina gali skirtis nežymiai. Konkrečios operacijos kainą galima pasakyti tik pamačius pacientę konsultacijoje arba bent jau gavus kelių projekcijų nuotraukas. Orientacinės operacijų kainos yra nurodytos klinikos svetainėje- www.plastinechirurgija.lt
leja
Sveiki, norėčiau paklausti ne visai susijusio klausimėlio. Moteris, kurios krūtinė labai didelė ir kuriai labai skauda nugarą, pečius, yra dideli iššutimai ir psichologiškai sunku, pastoviai šlapia po plačiais rūbais. Ji neturi pinigėlių mažinimo operacijai yra nedirbanti, augina vaikiuką. Ar yra įmanoma Lietuvoje gauti kompensaciją tokiai plastinei operacijai?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Laba diena, p.Leja,
Jeigu Jūs esate socialiai drausta, ir yra neurologo (dėl stuburo apkrovos ir galimo neurologinio pakenkimo), ortopedo-traumatologo (dėl stuburo ir kitų kaulų, sąnarių per didelės apkrovos), chirurgo (dažniausiai krūtų chirurgo) konsultacijų išvados, kad krūtų dydis kelia ar jau sukėlė pavojų Jūsų sveikatai, tokios operacijos yra atliekamos ligonių kasų lėšomis.
Socialiniu (SODRA) ar medicininiu draudimu nedraustam asmeniui tiek Lietuvoje, tiek ir visoje Europos sąjungoje suteikiama tik skubioji medicininė pagalba.
ligitukass18@one.lt
Labas, turiu labai didelę krūtinę, esu pati neaukšta, labai skauda pečius ir nugarą, vasarą sušutimai nežmoniškai griaužia tiesiog, bet operacijai neturiu pinigėlių. Kaip manote, ar kompensuoja Lietuvoj plastinė operacija, jei žmogui ji labai reikalinga?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Gerb., Ligita,
Krūtų mažinimo operacijos yra kompensuojamos iš Ligonių kasų tik tuo atveju, jeigu dėl didelių krūtų galimas kitų organų sistemų pažeidimas. Tad Jums reikėtų neurologo, traumatologo bei chirurgo konsultacijų, kurių metu raštiškai bus patvirtinta, kad dėl krūtų dydžio gali atsirasti ar jau yra neurologinių ar ortopedinių pakenkimų. Tik gavus tokius dokumentus, Jūs turėtumėte kreiptis pas plastikos chirurgą.
Migle
Laba diena, noriu pasiputlinti lūpas su hialurono rūgštimi. Norėjau paklausti, ar ši procedūra yra skausminga? Ir ar neskauda lūpų po procedūros?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Laba diena, p.Migle,
Lūpų putlinimas hialurono rūgštimi šiuo metu yra gana populiari procedūra. Priklausomai nuo užpildų, skiriasi kaina . Mūsų klinikoje naudojami užpildai yra su lidokainu, todėl skausmingumas yra minimalus.
Po procedūros lūpos būna jautresnės, kiek patinusios. Tačiau kelių dienų laikotarpyje, šie požymiai išnyksta.
Renata
Sveiki, norėjau pasikonsultuoti dėl apgamų šalinimo lazeriu. Kiek laiko po operacijos reikia saugoti juos nuo saulės spindulių, ar po to galima sugijus viskam degintis soliariume ir pan.?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Mūsų klinikoje procedūros lazeriu neatliekamos, todėl siūlome kreiptis į gydytojus, kurie specializuojasi šioje srityje. Jie tiksliau ir išsamiau atsakytų į Jus dominančius klausimus.
agne
Laba diena.
Norejau paklausti, ar galima po krūtinės plastikos operacijos jau po savaitės skristi lėktuvu? Gyvenu užsienyje, norėčiau grįžti operacijai, bet negaliu ilgai užsibūti Lietuvoje. Dėkoju.
Martynas Norkus, klinikos vadovas Taip, po krūtų didinimo operacijos galima skristi lėktuvu po 5-7 dienų. Anksčiau nepatariama skristi dėl slėgio kaitos.
LENA
Laba diena, norėjau paklausti, mano sūnui jau atlikta plastinė operacija ausytėms, bet viena kažkaip labiau atlėpusi, ar galima daryti pakartotinai?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Gerb., Lena,
Ausų plastinės operacijos nėra lengvos. Labai sunku išgauti idealią abiejų ausų simetriją. Tačiau jei po operacijos Jums neramu, dažniausiai galima atlikti kartotiną operaciją, ir pakoreguoti ausų formą. Rekomenduočiau kreiptis pas tą patį gydytoją, kuris operavo ir geriausiai žino buvusią situaciją prieš operaciją.
Olga
Kiek apytiksliai kainuotų tatuiruotes šalinimo procedūra? Tatuiruotė degtukų dėžutės dydžio, juoda ir, ar randas liktų labai pastebimas?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Gerb., Olga,
Didelių tatuiruočių šalinimas atliekamas lazeriu arba taikant odos ekspansiją. Juodos spalvos tatuiruotę tūrėtų pašalinti nesunkiai. Po procedūrų lazeriu dažniausiai lieka minimalūs randai. Jums reikėtų kreiptis į dermatologus, dirbančius su lazeriais. Jeigu paaiškėtų, kad lazeriu neįmanoma pašalinti tatuiruotės, tada patarčiau kreiptis į plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoją dėl operacijos.
Viktorija 25
Laba diena, norėjau Jūsų pasiteirauti dėl hialurono rūgšties injekcijų lūpų putlumui suteikti. Ar yra kokie nors pašaliniai poveikiai? Ar ši rūgštis pasiskirsto vienodai lūpų srityje? Ar nelieka gumulėlių? Kas kiek laiko reikia kartoti injekcijas? Ar lūpos lieka tokios pat jautrios, kaip ir buvo? Ar atlikdami tokias injekcijas nekils kitų problemėlių su sveikata? Būčiau labai dėkinga už šiuos atsakymus.
Martynas Norkus, klinikos vadovas Gerb., Viktorija,
Hialurono rūgšties preparatai taip leidžiami, kad kuo tolygiau pasiskirstytų audiniuose. Nėra įrodyta, kad preparatas turėtų neigiamą poveikį sveikatai. Lūpų jautrumas gali būti didesnis tik kelias pirmas dienas. Lūpoms gaminami specialūs prailginto veikimo hialurono rūgšties preparatai, nes lūpose yra labai gera kraujotaka ir preparatą organizmas greičiau absorbuoja. Lūpose rezultatas išlieka iki 1-1,5 metų.
Ieva
Laba diena. Norėčiau pasididinti krūtinę, bet ramybės neduoda vienas klausimas: ar tiesa, kad nėštumo metu tada yra didesnė galimybė, kad atsiras strijos? Ar implantai turi tam įtakos? Dėkoju iš anksto.
Martynas Norkus, klinikos vadovas Gerb., Ieva,
Nėštumo metu strijos gali atsirasti ir esant, ir nesant implantų. Jeigu naudojami labai didelio tūrio implantai, tada didėja tikimybė atsirasti strijoms.
Voveryte
Ar dedate lūpų implantus?
Martynas Norkus, klinikos vadovas Taip, lūpas galima padidinti „Permalip“ implantais. Paprastai didinu ir viršutinę, ir apatinę lūpą, kad išliktų simetrija.
1 23

Klausti specialisto:

Vardas*
El. paštas
Klausimas*
* žymi privalomus laukus