• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Braškių dieta

2008-06-13 00:00:00

Braškių dieta
Edieta.lt, „Gamma“ nuotr.

Vasara galime mėgautis braškėmis. Šios uogos ne tik labai skanios, aromatingos, bet ir naudingos mūsų organizmui. Jose gausu organinių rūgščių, vitamino C, geležies, kalio ir kt. vertingų medžiagų. 140 g braškių (8 vidutinio dydžio uogos) turi tik 7 g cukraus ir 45 kalorijas.

 

Vertingiausios uogos yra iš nuosavos braškių lysvės. Deja, jų sezonas trunka neilgai: nuo 3 iki 4 savaičių.

 

Braškių dieta naudinga sergant inkstų (išvalo iš jų smėlį), kepenų ligomis, didina hemoglobino kiekį kraujyje, tinka osteochondrozės profilaktikai bei stingant vitaminų. Braškių dietos laikomasi savaitę. Laikantis šios dietos, kas dieną reikia išgerti 2 – 3 puodelius žaliosios arbatos.

 

Braškių dietą geriausiai pradėti nuo pirmadienio. Pirmą dieną per kelis kartus reikia suvalgyti 1 kg braškių, antrą ir trečią dienomis – po 1,5 kg, ketvirtą dieną – 2 kg, likusiomis dienomis kiekį reikia mažinti, penktą ir šeštą dienomis – po 1,5 kg, septintą dieną – 1 kg braškių.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus