• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Varškės iškrovos diena

Autorius: tavokunas.lt
2010-04-10 08:00:00

Varškės iškrovos diena
jupiterimages.com nuotr.

Jei jaučiatės apsunkusi, nors valgote nedaug, betai svoris nekrinta, dažnai plyšta galva, kamuoja nuovargis, kyla spuogų, juntate sunkumą skrandyje, tai ženklas, kad organizmas užsiteršęs.  Siūlome Jums bent kartą per savaitę padaryti iškrovos dieną. Pamatysite – lašinukai ims tirpti greitai ir efektyviai. Per iškrovos dieną galite netekti nuo 300g iki 1 kg kūno svorio. Tą dieną produktus padalykite į keletą porcijų. Valgykite neskubėdama, gėrimus gurkšnokite po nedaug, bet dažnai.

Jei nemėgstate varškės, rinkitės kitokius produktus: kefyrą, vaisius, daržoves. Iškrovos dieną galite suvartoti iki 500g liesos varškės arba be riebalų ruoštos žuvies ar paukštienos. Pusę kilogramo vaisių, 0,5-1kg daržovių, išgerti iki 1l kefyro arba suvalgyti 5 indelius lieso jogurto. Iškrovai tinka virti rudieji ryžiai (dienos norma 200-300g) arba avižiniai dribsniai, sumaišyti su liesu pienu (200-250g).

Jei sergate cukriniu diabetu, lėtinėmis skrandžio ligomis, inkstų arba kitomis ligomis, prieš iškrovos dieną pasitarkite su šeimos gydytoju ar dietologu.

Kuo naudinga varškės iškrovos diena?

Liesa varškė nekaloringa ( 100g – apie 86kcal, tiek gaunama suvalgius apie 40g vištienos! ). Varškėje yra biologiškai aktyvių medžiagų, kurios normalizuoja riebalų apykaitą, todėl organizmas greičiau degina riebalus. Be to, varškė greitai pasisavinama bei virškinama. Ji suteikia daug kalcio, fosforo, magnio, vitaminų A, B12 ir kt. Liesą varškę galite valgyti net jei sergate skrandžio ar virškinamojo trakto ligomis.

Varškė su linų sėmenų aliejumi – puikus, odą gražinantis ir virškinimą gerinantis, derinys. Šiuose produktuose yra baltymų, nesočiųjų riebalų rūgščių ir ląstelienos, kurie stiprina širdį ir kraujagysles.

Atsikėlus tuščiu skrandžiu išgerkite vandens, skiesto citrinų sultimis.

Keturis kartus per dieną valgykite po 100g liesos varškės. Ją tinka skaninti šaukšteliu linų sėmenų aliejaus, žiupsneliu linų sėklų, šviežiomis prieskoninėmis žolėmis, saikingai džiovintais vaisiais. Galite užkąsti maža rūpios duonos riekele.

Tarp valgymų graužkite saldžiarūgščius obuolius arba paprikas. Išgerkite 2 litrus negazuoto mineralinio vandens arba nesaldintos žalios arbatos.
 
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​
Gairės: Siūlome Jums


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus