• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Gripui „STOP“: naudingi patarimai

Autorius: Vincentas Sakas
2009-11-23 12:30:00

Gripui „STOP“: naudingi patarimai
jupiterimages nuotr.
Norite sužinoti, kaip sustiprinti imunitetą ir užkirsti kelią gripui? Jūsų smalsumas bus patenkintas! Su skaitytojais naudingais patarimais dalinasi nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas.

 

Ryžių actas. Kas rytą tik atsikėlus išskalaukite burną vandeniu ir išgerkite šaukštą ryžių acto (atkreipkite dėmesį: ryžių actas tik - 2%). Būtent taip šešis tūkstantmečius elgiasi kinai ir todėl pusantro milijardo žmonių beveik neserga širdies ir kraujagyslių ligomis. Nepatariu užgerti vandeniu, nes ryžių actas labai silpnas ir gerai padeda tiems, kas serga skrandžio opalige, skundžiasi skrandžio rūgštingumu, sunkumu, bėdomis virškinant.

 

Vincento mišinys. Jis apsaugos organizmą nuo gripo bacilų. Pasigaminkite patys:
Plakikliu sutrinkite 700g lietuviškų spanguolių, 500g lietuviško medaus, 50g kaimiškų česnakų, 50g kaimiškų svogūnų. Taip pat trintuve sutrinkite 20g nuluptų laukų krienų ir 20g nuluptų imbierų, sumaišykite su spanguolėmis, po to įmaišykite 20g lietuviško medaus žiedadulkių, 20g lietuviškos bičių duonelės, 5g šviežiai maltų garstyčių, 5g šviežiai maltų cinamonų, 1g šviežiai maltų aitriųjų paprikų (galima sumalti kavos malūnėliu). Laikykite šaldytuve inde su dangteliu.

 

10-15 minučių po to, kai ryte išgėrėte ryžių acto, išgerkite šaukštą sveikatinančio Vincento mišinio. Jei kam mišinys pasirodys per aitrus, užgerkite vandeniu. Kol siaučia epidemija, Vincento mišinį gerkite ir vakarais.

 

Mityba. Epidemijos metu daug ir dažnai valgykite česnakų, svogūnų, šviežiai trintų krienų, ypač sveika rauginti kopūstai, pagardinti smulkiai kapotais svogūnais ir saulėgrąžų aliejumi.

2 psl.
Puslapis 1 iš 3Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus