• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

5 mitai apie šampaną

Autorius: Eli.lt
2009-08-30 08:00:00

 5 mitai apie šampaną
Jupiterimages nuotr.

1 mitas: šampanas – beveik nealkoholinis gėrimas

Daugelis mano, kad šampanas – silpnas,vos kelis alkoholio procentus turintis gėrimas. Iš tikrųjų taip nėra. Pakanka prisiminti kitą šampano pavadinimą – putojantis vynas. O kaip žinome, bet kuris vynas turi akivaizdų svaiginamąjį poveikį. Šampanui jis ypač būdingas dėl gėrimo sudėtyje esančios angliarūgšties. Jo "burbuliukai sustiprina alkoholio pasisavinamą.

Štai kodėl mėgstamiausias naujametis gėrimas gana greitai "trenkia į galvą“. Tampa smagu ir lengva bendrauti, pasijuntame laisvesni. Bet taip jaučiamės, išgėrę pirmas dvi, daugiausia – tris taures. Vėliau girtumas būna aukštesnio laipsnio. Todėl priskirdami šampaną silpniems alkoholiniams gėrimams, gerai jo neįvertiname.

2 mitas: padauginus šampano, nebūna pagirių

Vienas iš sunkesnių pagirių sindromų būdingas padauginus būtent šampano. Šiuo atžvilgiu jis gerokai lenkia kitus stipriuosius gėrimus. Dėl tokio poveikio kalti "burbuliukai, kitaip tariant, didžiulis angliarūgšties kiekis. Iš to ir vienas įdomus faktas.

Žmonės, mėgstantys gerti išsikvėpusį šampaną, apsvaigsta lėčiau ir jaučiasi geriau, nei tie, kurie laikosi gėrimo taisyklių. Anot pastarųjų, vynas geriamas iškart po to, kai išsisklaido putos. Juk svarbiausius šampano skonio ypatumus kaip tik ir lemia jo putojimas. Tačiau būtent dėl šios savybės šampanas pasižymi ir minėtu neigiamu poveikiu – sukelia sunkias pagirias.

2 psl.
Puslapis 1 iš 3Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus