• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Alkoholiniai gėrimai: kas pakenkė šventiniam rytui?  3 

Autorius: Veslo.org
2011-01-02 10:43:00

Alkoholiniai gėrimai: kas pakenkė šventiniam rytui?
123RF nuotr.

Na, kaip sveikatėlė po Naujųjų? Gerai, jei puiki. Deja, nors Kalėdų ir Naujųjų metų užstalės laikomos puota skrandžiui, vis dėlto panašiau, kad tomis dienomis jam tenka patirti tikrą pragarą. Juk per vieną vakarą primaišoma tiek valgių ir gėrimų, kad pavadinimų pakaktų visos savaitės valgiaraščiui. Ir vis dėlto kas pats pikčiausias jūsų geros savijautos priešas? Žinoma, alkoholis. Beje, ne visi gėrimai vienodai pavojingi. Kai kurie jų piktesni už kitus.

Pamėginkime susipažinti su priešais, kad kita užstalė būtų paženklinta ne chaoso, o išmintingo pasirinkimo ženklu!

Degtinė

Degtinės gamybos procesas gana paprastas: vaisiai arba sėklos rauginami ant mielių, tada rūgimo produktas pereina daugkartinį valymą ir filtraciją, galiausiai gautas skystis supilstomas į įprastą stiklo tarą.

Kaloringumas. Kadangi degtinėje nėra cukraus ir kitų angliavandenių, kalorijų joje nedaug (apie 7 kcal. 1 grame). Degtinė, net ir su visa prastos reputacijos kupra, yra vienas dietiškiausių alkoholinių gėrimų.

Pliusai. Paprastai degtinėje nėra jokių sintetinių priedų – dažiklių, aromatizatorių ir kitų, kurių dažnai dedama į kitus alkoholinius gėrimus. Todėl pagirių sindromas po degtinės yra santykinai lengvesnis nei pavartojus, pavyzdžiui, viskio, romo ar vyno.

Minusai. Net ir su visu savo švarumu, degtinė yra dažniausiai apsinuodijimą alkoholiu sukeliantis gėrimas. Kadangi ji palyginus pigi, neturi aiškiai išreikšto skonio, geriama vienu mauku, tad rizika suvartoti jos per daug yra maksimali.

Pagirių sunkumas: 3 iš 10 balų.

Alus

Jis daromas iš miežių, dėl skonio dedama šiek tiek apynių, rūgimo procesui paspartinti – mielių.

2 psl.
Puslapis 1 iš 4Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
sun
2011-01-27 12:47:54
butent as irgi gidejau, kad degtine koloringiausias gerimas ;)
nijole
2011-01-04 12:34:37
sunku išsirinkti . Mano nuomonė-vertinčiau daugiau raudonąjį vyną
As
2011-01-02 15:54:36
Labai geras straipsnis:D
Tik kazkur esu girdejus, kad degtinej labai daug kaloriju, o cia rso, kad maziausiai kaloriju turintis gerimas:)