• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kuo pavojingos šviežiai spaustos sultys?  1 

Autorius: Eli.lt
2009-08-02 08:00:00

Kuo pavojingos šviežiai spaustos sultys?
Jupiterimages nuotr.
Dauguma mano, kad šviežiai spaustų sulčių galima gerti kiek nori ir kad jos yra tik naudingos. Tačiau yra nevisai taip. Tos pačios sultys vieniems padeda, o kai kuriems gali ir pakenkti.

Gydomųjų sulčių savybių nereikėtų pervertinti. Juk tai pirmiausia maisto produktas. Jos gydo ne taip stipriai kaip vaistai. Griebusis sulčių terapijos, neįmanoma susidoroti su liga – jūs tik sustiprinsite organizmą.

Būkite atidūs

 

Sergant kai kuriomis ligomis, šviežiai spaustų sulčių negalima gerti. Taigi sergant opalige, paūmėjus gastritui ir pankreatitui negalima gerti rūgščių sulčių: citrinų, apelsinų, obuolių, serbentų, spanguolių. Jose daug organinių junginių, kurie padidina skrandžio sulčių rūgštingumą, gali sukelti rėmens graužimą ir skausmo priepuolį.

2 psl.
Puslapis 1 iš 13Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
akvile
2009-08-03 23:58:17
labai geras ir naudingas straipsnis :)