• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Naudingiausių produktų Top 10

Autorius: parengė L.Mureikaitė
2010-10-06 11:39:00

Naudingiausių produktų Top 10
Jupiterimages nuotr.
Šalta namuose, žvarbus vėjas kiaurai košia lauke, medikai nuolat primena, kad gripo sezonas šiemet prasidėjo anksčiau. Kaip išlikti sveikai? Be abejo, visų pirma – neleisti organizmui išsekti, stiprinti imunitetą ne tik grūdinimosi procedūromis, bet ir taisyklinga mityba. O ką įtraukti į savo meniu, kad pasiektum maksimalios naudos?

Pateikiame pačių sveikatai naudingiausių produktų dešimtuką. Tiesiog nuostabu, kad didžioji jų dalis – tikrų tikriausi gardumynai!

10 vieta: obuoliai. Šiuose vaisiuose gausu B grupės vitaminų, vitaminų C ir P bei pektino, saugančio skrandžio bei žarnyno gleivinę. Pektinas sumažina cholesterino ir gliukozės kiekį organizme. Vitaminas C – puikus antioksidantas, apsaugantis organizmo ląsteles nuo žalingo aplinkos poveikio. Valgant daug obuolių neužkietėja viduriai (puiku, jei nori turėti gražią odą ir sparčią medžiagų apykaitą!), o malio ir tartaro rūgštys neleidžia virškinimo trakte daugintis bakterijoms. Be to, jis sutvirtina kraujagyslių sieneles ir padeda organizmui įsisavinti geležį ir folio rūgštį.

9 vieta: migdolai. Juose gausu ląstelienos, magnio, kalcio, geležies ir natūralaus antioksidanto vitamino E, natrio. Visos šios medžiagos itin naudingos širdies veiklai. Migdoluose esantis riboflavinas itin svarbus regėjimui, gali šiek tiek paspartinti augimo procesą. Beje, jis tiesiog būtinas tavo organizmui, jei nori turėti skaisčią odą, tvirtus nagus ir žvilgančius plaukus!

8 vieta: brokoliai. Puikus kalio, kalcio, folio rūgšties, ląstelienos, vitaminų A, B ir C šaltinis.  Brokoliuose taip pat gausu mineralinių maisto medžiagų: sieros, geležies ir kraują valančio chlorofilo.

7 vieta: mėlynės. Šios uogos turi mažai kalorijų ir daug ląstelienos, antioksidantų bei fitonutrientų. Reguliariai valgant mėlynes gerėja trumpalaikė atmintis ir stabdomi ląstelių senėjimo procesai.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus