• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Naudingiausių produktų Top 10

Autorius: parengė L.Mureikaitė
2010-10-06 11:39:00

6 vieta: raudonosios pupelės. Jose daug riebalų, tačiau taip pat apstu ir baltymų, antioksidantų, ląstelienos ir vario. Puikus geležies, magnio, fosforo, kalio ir tiamino šaltinis. Tiaminas, arba vitaminas B1, padeda organizmui atsigauti po streso ir fizinio krūvio, normalizuoja augimo procesą.

5 vieta: lašiša. Unikalus omega-3 nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis, saugo širdies ir kraujagyslių sistemą. Dažnai valgydama lašišą sustiprinsi savo imuninę sistemą, tapsi atsparesnė viršutinių kvėpavimo takų ir plaučių ligoms, kas ypač aktualu rudeniškai atšalus orams.

4 vieta: špinatai. Juose apstu vitamino A, kalcio, folio rūgšties, geležies, riboflavino, vitaminų C ir B6. Stiprina imuninę sistemą, sumažina tikimybę susirgti kai kurių rūšių vėžiu. Be to, špinatai pagerina protinę veiklą, taigi ir tavo mokymosi rezultatus.

3 vieta: saldžiosios bulvės (batatai). Turi daug betakarotino, vitaminų C ir B6, ląstelienos, kalio. Mažai riebalų ir kalorijų.

2 vieta: daržovių sultys. Tai pats lengviausias būdas praturtinti savo valgiaraštį daržovėmis. Jose gausu vitaminų, mineralų ir maistingųjų medžiagų. Pomidorų sultys ypač naudingos, nes turi likopeno – antioksidanto, sumažinančio ateity infarkto ir onkologinių ligų tikimybę.

1 vieta: daiginti kviečiai. Daiginti kviečiai – tikrų tikriausias organizmui naudingų medžiagų koncentratas. 2 šaukštai daigintų kviečių per dieną aprūpina organizmą tiamino, magnio, folio rūgšties, geležies, cinko ir fosforo atsargomis. Daigintus kviečius galima valgyti sumaišytus su pusryčių dribsniais, jogurtu, salotomis.

BuvęsPuslapis 2 iš 2
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus