• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Beatos Nicholson silpnybė - antakių pešiojimas  4 

Autorius: Laima Karaliūtė, respublika.lt
2010-03-01 10:00:00

Beatos Nicholson silpnybė - antakių pešiojimas
Dainius Labutis
Su Beata Nicholson (30) susitikome po knygų mugės, kurioje ji bendravo su gerbėjais, dalijo autografus ir ruošė patiekalus iš kulinarinės savo knygos "Beatos virtuvė". Ši tapo tokia populiari, kad jau leidžiamas trečiasis tiražas, o įsigijusieji knygą pajuokauja, kad jų virtuvėje apsigyveno Beata. Aštuntus metus Londone su vyru Tomu (33) ir dviem vaikais Izabele (3,5) ir Jurgiu (2) gyvenanti Beata sako, kad sukasi kaip voverė rate. Prižiūri namus, aktyviai dalyvauja lietuvių bendruomenės gyvenime ir planuoja antrąją receptų knygą.

- Kokie gerbėjų komplimentai labiausiai įsiminė?

- Pavyzdžiui, "Tai pirmoji ir geriausia mano kulinarinė knyga", "Niekada negaminau, bet perskaitęs tavo knygą pradėjau", arba "Jau išbandžiau visus jūsų receptus".

- Kaip manai, kodėl ji tokia populiari?

- Turbūt Lietuva pribrendo tokiai knygai, kurioje būtų galima rasti visiems žinomų patiekalų receptus. Žmonėms patiko mano rašymo, receptų pateikimo stilius, žaismingos nuotraukos. Daugeliui artimas mano
skonis, kuris nėra išskirtinis, gurmaniškas.

- Kaip vertini kitų lietuvių autorių kulinarines knygas?


- Man patiko Lino Samėno vadovo "Virtuvės knyga" apipavidalinimas. Tačiau būdamas profesionalas jis pateikė restorano patiekalų receptus. Kai kurių jo patiekalų aš net nesiimčiau ruošti. Sakyčiau, kad jo receptai nutolę nuo statistinio lietuvio virtuvės. Apskritai lietuviai labai konservatyvūs namų virtuvėje. Standartinėje šeimoje ruošiama tik apie dešimt patiekalų.

- Gal žinai, kokie tavo receptai tapo populiariausi?

- Šokoladainio, spurgų, savaitgalio blynų.

- Ar turi mėgstamą pasaulio virtuvę?

- Visada sakau, kad lietuvių. (Šypsosi.)

- O kaip britai vertina mūsų kulinarijos šedevrus?

- Visiškai nesupranta ir nemėgsta silkės, bulvinių blynų, bulvių plokštainio. Jiems mūsų maistas atrodo per sunkus. Lietuvių virtuvė artimesnė skandinavų, slavų, vokiečių virtuvėms.

- Ar tavo vyras mėgsta mūsų virtuvės patiekalus?

- Jis dievina įvairius maltinius, balandėlius, burokėlių sriubą.

- Ar jis gamina?

- Ir net labai gerai. Tik neturi daug progų.

- Ką tu manai apie britų virtuvę?



- Labai mėgstu tradicinį jų patiekalą "Fish and Chips", jei tik jis gerai paruoštas. Apskritai galiu paneigti stereotipą, kad britų virtuvė niekam tikusi. Londone įsikūrę patys geriausi restoranai, jaučiamas didelis jų virtuvės atgimimas.

- Ar Londone lengvai randi produktų lietuviškiems patiekalams?

- Londone gali rasti visko. Bet, pavyzdžiui, puikiausius šaltibarščius galima paruošti ir iš natūralaus jogurto.

- Ar yra tokių maisto produktų, kurių negali pakęsti?

- Nuo vaikystės nevalgau žalio svogūno. Kitados nemėgau paprikos, kuskuso.

- O ką labiausiai mėgsti?

- Negaliu gyventi be bulvių. Turbūt tai lemia lietuvės genai. (Šypsosi.)

- Ar valgydama restoranuose dažnai būni priekabi?

- Pakankamai. Visada pagiriu, jei buvo skanu, ir netyliu, jei maistas būna nevalgomas. Neseniai su draugėmis viename Anglijos restorane užsisakėme žuvies, ir ji buvo pašvinkusi. Nejau tylėsi? Už savo teises reikia pakovoti. Be to, jei nesakysi pastabų, niekas ir nesikeis.

- Ar tavo namuose galima rasti žąsų kepenėlių pašteto, trumų, šafrano ar kitų gurmaniškų produktų?

- Šafrano ir trumų aliejaus gal ir rastumėte. Tačiau gurmane manęs tikrai nepavadinsi. Aš mėgstu paprastą, gerai paruoštą maistą. Nematau prasmės pirkti brangiai kainuojančių trumų. Net nemokėčiau jų tinkamai panaudoti. Tai restoranų produktas.

- Ką egzotiškiausio esi ragavusi?

- Krokodilienos, bet nepatiko.

- Mėgstamiausi prieskoniai?

- Kmynai, čiobreliai, raudonėliai, česnakai.

- Linas Samėnas viename interviu tvirtino, kad ateitis priklauso molekulinei virtuvei. Ką apie tai manai?


- Namuose niekada nebus jokios molekulinės virtuvės. Manau, kad ateitis priklauso geros kokybės, sveikam ir skaniam maistui.

- Koks restoranas pastaruoju metu įsiminė?

- Visai neseniai su vyru lankėmės seniausiame Anglijoje indų restorane. Patiko, bet sąskaita nebuvo adekvati tam, ką gavome. Už patiekalus sumokėjome apie 200 svarų (760 Lt).

- Londone gyvenate nuosavame name. Gal pati augini prieskonius, daržoves?


- Vyras kitados bandė auginti agurkus, pomidorus, bulves. Dabar to nebedaro, nes neturi pakankamai laiko. O prieskonių vazonėliuose mūsų namuose visada rasite.

- Ar tavo vyras šeimyniškas?

- Labai. Jis labai myli vaikus ir visada išgyvena, jei jų nemato keletą dienų. Kad ir dabar, kai į Vilnių kelioms dienoms atskridau su vaikais.

- Kaip dažnai lankaisi Lietuvoje?

- Maždaug kas keletą mėnesių. Norėčiau dažniau, nors vyras juokauja, kad ir taip Lietuvoje praleidžiu pusę metų. Smagu, kad visada esu laukiama sesers, tėvo, draugų.

- Ar Londone bendrauji su lietuviais emigrantais?

- Turiu įvairių tautybių draugų. Bendrauju ir su lietuviais, nes aktyviai dalyvauju lietuvių bendruomenės gyvenime.

- Ar teko kada raudonuoti dėl nedorų mūsų tautiečių poelgių Anglijoje?

- Aišku, kad nesmagu. Lietuva - mano tėvynė, ir norėčiau, kad užsienyje ji būtų tik geruoju minima. Labai tikiuosi, kad savo draugams britams Lietuvą reprezentuoju tinkamai.

- Kas labiausiai nepatinka Londone?

- Sudėtinga logistika, dideli atstumai. Negali su draugais susitikti taip dažnai kaip Vilniuje. Jau keletą metų vairuoju automobilį. Su vaikais taip paprasčiau nei važinėtis metro. Visai neseniai pirmą kartą buvau pagauta už greičio viršijimą. Pagal jų taisykles teko išklausyti paskaitą apie saugų vairavimą. Ji man kainavo 95 svarus (361 Lt), bet užtai negavau baudos taškų.

- Kokia kalba bendraujate su vaikais šeimoje?

- Aš lietuviškai, o vyras - angliškai. Izabelę vedu į lietuvių mokyklėlę. Stengiuosi, kiek galiu, nes man svarbu, kad vaikai mokėtų lietuvių kalbą.

- O vyras nemoka lietuviškai?

- Nemoka ir turbūt neišmoks. Kai jis su Izabele bando kalbėti lietuviškai, dukra iš jo juokiasi ir sako: "Baik kalbėti kaip mamytė".

- Ar keliaujate su šeima?

- Rudenį su visa šeima ir anyta ilsėjomės Karibuose. Šią vasarą planuojame atostogauti Lietuvoje. Dar organizuojame trumpą kelionę į Ispaniją pas draugus. Taigi mano vaikai pripratę prie lėktuvų.

- Koks jūsų laisvalaikis Londone?

- Su vyru mėgstame nueiti į restoraną, teatrą. Savaitgaliais su šeima vykstame į užmiestį. Norėjome įsigyti šunį, bet nusprendėme tai padaryti vėliau, kai vaikai paaugs.

- Kokių pomėgių turi, be kulinarijos?

- Mėgstu megzti šalikus, nes megztiniai išeina kliši. (Šypsosi.) Na, o didžiausias malonumas - skaityti įdomią knygą. Deja, tam beveik neturiu laiko. Dar labai norėčiau baigti profesionalius kulinarijos kursus, nes apie gaminimą noriu išmanyti viską. Norėčiau išmokti ir tinkamai naudotis kompiuteriu.

- Moteriškos silpnybės?



- Visai neseniai atradau antakių pešiojimą grožio salone, anksčiau tai dariau pati. (Juokiasi.) Dar viena mano silpnybė - gulėjimas vonioje, ypač žiemą.

- Ar mėgsti pirkti drabužius?

- Pastaruoju metu labai pamėgau sukneles. Kaip ir kiekvienai moteriai, man patinka suktis po drabužių parduotuves, bet dabar stengiuosi pažaboti savo vartojimą.




Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Marika
2010-03-19 10:59:36
Linas Samėnas niekad nesakė, kad ateitis priklauso molekulinei virtuvei. Taip sakė Mironas. Durna boba.
gyva
2010-03-01 20:14:41
Goda joo
sūrskienė
2010-03-01 19:34:56
Beata labai išgražėjusi, maloni ir protinga pašnekovė. Ieškosiu jos kulinarinės knygos. Sėkmės autorei .