• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Laima Tamulytė džiaugiasi savo darželiu

Autorius: Respublika.lt
2010-08-10 14:00:00

Laima Tamulytė džiaugiasi savo darželiu
Respublika.lt nuotr.

Dainininkė ir renginių vedėja Laima Tamulytė-Mama Rock’n Roll labai džiaugiasi prie savo namų turėdama lopinėlį žemės. Ten jos mažytis darželis, kuriame ji su didžiausiu malonumu triūsia ir augina begalę prieskoninių bei kitokių daržovių.

“Nebijau, jeigu užklysta netikėti svečiai, nes tuojau pat ką nors sugalvoju paruošti. Štai puikiu užkandžiu gali būti ką tik nuskintos žirnių ankštys, supjaustyti salierų stiebai su jogurto ir prieskonių mirkalu, morkytės ar prie lašinukų papjaustyti svogūnų laiškai, - pataria Laima. - Mano darželyje daug įvairių žolelių, jas naudoju ir šviežias, ir džiovinu.

Salotos, žieminiai svogūnai, špinatai, rūgštynės, ridikėliai, krapai, o vėliau agurkai bei pomidorai tiesiai iš daržo ar šiltnamio keliauja ant mūsų stalo. Iš tiesų esu mėsos mėgėja, nors žvejyba - vienintelis malonumas, kai pailsi kūnas ir protas”.

Mėsos ir kiti kepsneliai ant grotelių

Mėsos kepsneliams reikės

1 kg kumpelio ar mentės, kurią supjaustykite ir išmuškite kaip kepsnius arba paruoškite gabaliukais kaip šašlykui (pagal pageidavimą). Taip pat reikės 1 didelės svogūno galvos, kelių skiltelių česnako, petražolių ir nemažo ryšulėlio krapų. Tinka ir mėtų lapeliai bei salierų lapkočiai. Viską supjaustykite, vėliau sutrinkite smulkintuvu. Į šią žalią masę įdėkite šaukštą druskos, išspauskite vienos citrinos sultis, įpilkite aliejaus ir viską išmaišę užpilkite ant mėsos. Paruoštą mėsytę padėkite šaltai, geriausia 3-4 val., tada ji bus ypač minkšta.

Šį užpilą (kaip pavadinsi nepagadinsi) taip pat naudoju agurkams pagaminti. Supjaustau agurkus į 4 dalis ir užpilu šiuo marinatu. Po 20-30 minučių bus puikūs marinuoti agurkėliai ant jūsų stalo.

Taip pat siūlau išbandyti ant grotelių pasikepti įdarytas sūriu cukinijas ar bananus su šonine arba agurkų puseles su įdaru. Labai skanu supjaustytos plonais griežinėliais cukinijos, ant jų uždėkite gabalėlį brinzos sūrio, pabarstykite čiobrelių, užlašinkite aliejaus ir, persmeigę dantų krapštuku, pakepinkite ant grotelių keletą minučių.

Bananą padalykite į tris lygias dalis ir apvyniokite jį plonu šoninės gabalėliu. Persmeigę krapštuku, kepkite orkaitėje arba ant grotelių.

Jeigu esate agurkų mėgėjai, nulupkite keletą agurkų, perpjaukite per pusę, išskabtuokite jų viduriukus. Lydytą sūrelį arba varškę sumaišykite su fermentinio sūrio drožlėmis, paskaninkite žalumynais (jei naudojate ne lydytą sūrelį, o varškę, įdėkite majonezo), dėl aštrumo galite įmaišyti krienų šaukštelį. Šiuo įdaru užpildykite agurkus, apsukite šiek tiek pakepta šonine, sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
 


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus