• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Redita pasmaguriauja ir lietuviškų lašinukų

Autorius: Respublika.lt
2011-02-08 10:00:00

Redita pasmaguriauja ir lietuviškų lašinukų
LNK

Aktorė ir renginių organizatorė Redita Dominaitytė kilogramų skrupulingai neskaičiuoja, bet visada žino ką deda į burną. Žiemą ji paprastai kelis kilogramus priauga, o vasarą jų atsikrato. Ir produktus ji savo šeimai, kurioje auga dvi atžalos, renkasi pagal sezoniškumą: vasarą ir rudenį - daržovės tiesiai iš tėvų sodo, o žiemą - konservuotos arba šaldytos gėrybės, kurias paruošia močiutė. Iš ten atkeliauja ir kaimiški lašinukai, kuriuos taip mėgsta vaikai, o ir pati kartais pasmaguriauja.

R.Dominaitytė prisipažino, kad jos tėvai ir seneliai ne iš lieknųjų, o ir pati vaikystėje buvo linkusi pilnėti, nes valgydavo ir daug, ir riebiai. Paauglystėje suvokė, kad atvaizdas veidrodyje jos netenkina. Todėl nutarė mažiau valgyti ir paisyti dietų. Ji išbandė ir obuolių, ir ryžių, ir visokių kitokių dietų, o po kiek laiko vėl priaugdavo svorio. “Viskas susitvarkė, kai pagaliau įsisąmoninau visavertės mitybos reikšmę ir tai, kad svorį reikia reguliuoti ne vien tik dėl grožio, bet ir dėl sveikatos, - kalba moteris. - Man svarbu ir tinkamai maitinti vaikus. Jie, kaip ir vyras, yra “miltinukai”. Tad kartais juos palepinu blynais ar kepiniais, bet ne taip dažnai, kaip jie to norėtų. Pati miltinių patiekalų nevalgau. Geriau vietoj batono ar baltos duonos suvalgau rupios ar su grūdais juodos duonos riekę, vaikus mokau to paties”.

Redita vardija pagrindinius mitybos principus, kurių stengiasi laikytis: nepersivalgyti, nevalgyti miltinių patiekalų, riebių padažų, naudoti mažiau cukraus, nepiktnaudžiauti kava, žiemą verčiau išgerti žolelių arbatos, o vasarą - daugiau vandens ir natūralių sulčių.

Sūrio ir špinatų vyniotinis

4 porcijoms reikės:

250 g termiškai apdorotų špinatų,
100 g kapoto fetos sūrio,
200 g varškės sūrio,
3 gerai sukapotų svogūnų laiškų,
1 suplakto kiaušinio,
50 g lydyto sviesto (patepti),
100 g lydyto sviesto (įdarui),
250 g sluoksniuotos tešlos,
druskos, šviežiai maltų pipirų.

Į didelį dubenį sudėkite sūrį, svogūnų laiškus, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Pridėkite gerai nusausintus, gerai sukapotus špinatus ir permaišykite. Įmuškite kiaušinius ir 100 g lydyto sviesto. Patieskite drėgną rankšluostį ant stalo. Atplėškite tešlos pakuotę ir išėmę du tešlos lapelius padėkite ant rankšluosčio vieną šalia kito (jei naudojate įprastą sluoksniuotą tešlą, ją reikia dar perkočioti). Patepkite lapelius lydytu sviestu. Išimkite dar du lapelius ir uždėkite ant pateptųjų sviestu. Dar kartą patepkite viršutinius lydytu sviestu. Uždėkite sūrio įdaro ant vienos pusės ir susukite, kad įdaras atsidurtų vamzdelio viduje. Padėkite vyniotinį ant skardos ir aptepkite lydytu sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, tuomet įdėkite pyragą ir kepkite, kol pageltonuos - apie 20 minučių.

Tai įprastas Rytų Europos patiekalas. Jis gali būti valgomas ir kitą dieną šaltas arba pašildytas.
 


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus